Jadłospis
Jadłospis
Data |
Menu |
Alergeny |
04. 04 czwartek |
Nugetsy drobiowe, ziemniaki puree, Mizeria z jogurtem, woda mineralna |
1, 6, 7 |
05. 04 piątek |
Ryba w sosie greckim, ziemniaki Buraczki tarte, napój owocowy |
1, 3, 4, 9, 10, 12 |
08. 04 Poniedziałek |
Zupa ziemniaczana na mięsie Makaron w sosie serowo-szynkowym |
1, 2, 3, 7, 9 |
09. 04 Wtorek |
Smażony filet z piersi kurczaka, Ziemniaki puree, fasolka szparagowa Kompot z jabłek |
1, 3, 7, 12 |
10. 04 Środa |
Ryż na rosole na mięsie, Rumsztyk smażony, ziemniaki puree Sałatka z ogórka kiszonego i pomidora |
1, 3, 5, 7, |
11. 04 Czwartek |
Udko smażone w sosie własnym Ziemniaki, marchewka z groszkiem, napój owocowy |
1, 7, 12 |
12. 04 Piątek |
Zupa grochowa na mięsie, chleb krojony Dodatek - banan |
1, 6, 9 |
15. 04 Poniedziałek |
Zupa ogórkowa na mięsie Pierogi leniwe z masłem i cukrem |
1, 3, 7, 9 |
16. 04 Wtorek |
Kotlet schabowy smażony, Ziemniaki puree, kapusta biała zasmażana |
1, 3, 7, 9 |
17. 04 Środa |
Klopsik gotowany w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, Kompot z jabłek |
1, 3, 12 |
18. 04 Czwartek |
Gulasz z polędwiczek wieprzowych Buraczki zasmażane, woda mineralna |
1, 10 |
19. 04 Piątek |
Klops rybny, ziemniaki puree Surówka z kapusty kiszonej, napój owocowy |
1, 3, 4, 7, 12 |
SMACZNEGO!
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) Malto dekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Data |
Menu |
21.09 Czwartek |
Zupa ze świeżej kapusty na mięsie Wątróbka z drobiu smażona z cebulką Ziemniaki puree, buraczki tarte |
22.09 Piątek |
Klops rybny, ziemniaki puree Marchewka gotowana z groszkiem, kompot owocowy |
25.09 Poniedziałek |
Zupa jarzyna na mięsie Pierogi leniwe z masłem i cukrem |
26.09 Wtorek |
Kotlet pożarski, ziemniaki puree Surówka z kapusty pekińskiej, napój owocowy |
27.09 Środa |
Gulasz wieprzowy w sosie własnym Kasza na sypko Buraczki zasmażane, kompot owocowy |
28.09 Czwartek |
Nugetsy drobiowe, ziemniaki puree Warzywa na patelnię, woda mineralna |
29.09 Piątek |
Zupa grochowa na mięsie, chleb krojony Dodatek – jogurt „Danio” |
02.10 Poniedziałek |
Zupa z zielonej fasolki na mięsie Naleśniki z dżemem, dodatek - gruszka |
03.10 Wtorek |
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą Ziemniaki puree Sałata z jogurtem, napój owocowy |
04.10 Środa |
Zupa marchwianka na mięsie Żołądki z indyka w sosie śmietanowym Ziemniaki, kapusta czerwona z jabłkiem |
05.10 Czwartek |
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym Kasza na sypko, buraczki tarte, kompot owocowy, jogurt „Fantazja” |
06.10 Piątek |
Ryba w sosie greckim, ziemniaki Napój owocowy |